In anul 1976, compania Emil Adolff Plastic GmbH & Co KG, cu sediul in Reutlingen, Germania, a incredintat cativa dezvoltatori din cadrul societatii sa dezvolte produse si sisteme noi, ca parte a unor proiecte de diversificare si inovatie.Produsele si sistemele erau menite sa demonstreze potentialul de a adauga un nou domeniu de activitate pe langa cea principala a companiei de furnizor de tuburi si suporturi pentru ate si fire destinate industriei textile. In perioada dintre 1976 si 1978 aceasta echipa de angajati a reusit sa dezvolte patru sisteme noi.

  1. Pereti izolatori din tuburi, potrivit pentru plantari.
  2. Celule solare, cu tuburi de apa pentru acoperisurile caselor.
  3. Covorase din material palstic compozit sub forma panourilor de marime 80x120cm, pentru constructii de cai si drumuri temporare realizate din materiale reciclabile, care rezista la vehicule pana la 20 de tone.
  4. QUADRO

Primele prototipuri ale QUADRO, luate in considerare in izolatii, au fost dezvoltate inca in 1977/78 si testate in 16 gradinite din Germania, in stransa colaborare cu „TÜV Deutschland”, autoritatea germana de inspectie tehnica. Rezultatele au fost extrem de pozitive si au dus la certificarea sistemului, cu totul ca pentru TÜV era un domeniu complet nou.

Istoria quadro

In mijlocul anului 1979 QUADRO (numele de brand, mijloacele de producție, drepturi de brevet, modele de utilitate, mărci comerciale și alte drepturi de proprietate intelectuală), fiind un produs jucarie destinat utilizarii recreationale pentru copii, a fost separat de celelate 3 sisteme si de firma Emil Adolff Plastic GmbH & Co KG si subsidiara sa , Emil Adolff Plastic GmbH din motive financiare.Totusi, QUADRO a fost produs , impachetat si inmagazinat de catre Emil Adolff Plastic GmbH pana in anii 80 .

In urma succesului initial enorm obtinut la Targul de jucarii de la Nuremburg in 1979, Quadro a fost considerat nu numai un produs pentru piata de jucarii, ci mai degraba un sistem pentru mai multe piete din intregul sector recreational, atat pentru copii, cat si pentru adulti, acasa si in gradina, in interior si in exterior.

QUADRO, o jucarie cu totul noua, ca si primul set de constructii din lume constand numai din 12 elemente de baza, a luat fiinta!

Pana in zilele noastre nu s-au facut multe modificari in sistemul de baza.Din 1979 pana astazi, noile dezvoltari au condus la adaugarea de facilitati particulare sau la ajustari pentru a indeplini normele de securite pentru jucarii.Istoria Quadro pentru copii

Sistemul de baza, dezvoltat in 1979, consta din urmatoarele parti:

1. Patru piese tridimensionale de conectare
2. Patru piese bidimensionale de conectare
3. Trei lungimi diferite de tuburi
4. O placa

Din 2004 QUADRO Holding / Sued Ltd. Si mai recent QUADRO DER GROSSBAUKASTEN GmbH cu sediul in Hamburg, Germania se ocupa de procesul de dezvoltare, productie si marketing al QUADRO.

În ceea ce privește sistemul de jucărie QUADRO, pentru o protecție puternica a mărcilor QUADRO cu emblema și litere, toate drepturile de brevete existente la nivel mondial, drepturi de marcă, patente mărunte, brevete de proiectare, etc, au fost cumpărate între 2010 și 2011 de la QUADRO Holding / Sued Ltd.Quadro Starter

Mai multe informații despre istoria QUADRO DER GROSSBAUKASTEN GmbH vă rugăm să găsiți pe www.facebook.com/quadro.

Echipa dv. QuadROmania